Vaselinemermaid's blog

Wednesday, September 13, 2006

Backgammonia ja vesimelonia eli asioiden nykyinen laita 30.8.2006

Viikon kuumehourailun ja yökkötaudin jälkeen olen takaisen pelissä mukana. Muutan omaan kotiin viikonloppuna, ja siihen asti meillä on oikein mukavat asumisjärjestelyt. Asun Neilin ja Petterin tilavassa kämpässä vielä siis muutaman päivän alueella nimeltä Muhajiriin, (tarkoittaa niitä Meccalaisia jotka muuttivat Medinaan Islamin alkuaikoina) ja ohjelmaan kuuluu käymistä eri valtion virastoissa hoitamassa erilaisia asioita liittyen asumislupaan, opiskeluun, asuntoon ym. (ne jotka ovat asuneet neuvostoliitossa tietävät millaisesta byrokratiasta puhun tässä). Josta tulikin jostain syystä mieleen, että Venezuelan presidentti Hugo Chavez on valtiovierailulla täällä, eli Venezuelan lippu liehuu jokaisessa lampputolpassa, ja me mietittiin että mistä on saatu näin nopeasti niin iso määrä niitä lippuja..?

Olemme myös tavanneet muita kurssikavereita ahkerasti illalla vanhassa kaupungissa ja kielen kannat alkaa kaikilla pikkuhiljaa löystyä eli vesipiipun, teen ja taksin tilaus hoituu!

Otsikkoon liittyen, Neil osti kalliin ja kauniin shakkilaudan jonka toisella puolella on backgammonlauta.
Lauta on helmiäistä ja mustaa lakattua puuta, käsityötä ja sitä varjellaan, eli nappuloita ei vedetä pitkin lautaa vaan ne nostetaan paikoilleen, eikä Neil ollut kovin innoissaan laudalta löytämästään tahmeasta vesimelonin siemenestä jonka olin vahingossa siihen jättänyt. Eli se lauta on kalleinta ja ehkä siisteitä mitä tästä kämpästä löytyy. Opeteltiin backgammonin säännöt ja pojat printtas pelin historian ja säännöt eri aikakausilta. (hohhoijaa..) Petter halusi tietenkin pelata keskiaikaisilla säännöillä, Neil oli fiilareissa kun se voitti mut pisteellä ja mun mielestä se on itse asiassa harvinaisen tylsä peli. Taidan jatkaa shakin opettelua, ja onhan noi pelikortit tossa..joo. Ei vaan, opettelen hallitsemaan b.g:n, kävelen ekaan kahvilaan ja pelaan!


Neil fantasioi Gouda-juustosta, ja mä siitä vesimelonista joka on tuolla jääkaapissa. Me mietitään välillä että mitäköhän tapahtuisi jos vuokraemäntä, Umm Ahmed (Ahmedin Äiti, emme tiedä hänen oikeaa nimeään), pienen pieni paksunilkkainen nainen tulisi tänne yhtäkkiä ja näkisi meidät suorittamassa alla olevassa kuvassa näkyvää epäjumalanpalvelusta… kun meidän lähimoskeijan mu’azzin (rukouskutsuja) ei ole mikään erityisen hyvä, se ei vaan anna kaikkeaan varsinkaan näin iltaisin.



Telkkarista tulee ihonvalkaisuvoide-mainos..”fair&lovely”..

Eli siis kotielämää, ruokaostoksia, pyykinpesua ja muuta aivojen lepuuttelua; jos voisin jotenkin välittää tän hyvän viban mikä täällä kämpässä vallitsee.. Koulu alkaa vasta kahden viikon päästä joten siihen asti pelaan lautapelejä, syön hedelmiä ja annan jonkun muun hoitaa torakat tuolla eteisessä. Tästä tulee hyvä vuosi.

V.M.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home